Esso MasterCard

Esso MasterCard

Ingen årsavgift Andre rabatter Drivstoffrabatt

Maks kreditt 75 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 20 år
Krav til inntekt 100 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nominell rente 22,80%
Søk her

Esso MasterCard tilbys av SEB Kort, som er en ledende nordisk finansinstitusjon. Kredittrammen er på opptil 75 000 kr, og du må være minst 20 år for å få det, og heller ikke ha noen betalingsanmerkninger. Dette er ganske standard vilkår i bransjen.

Fordeler

  • Ingen årsavgift
  • Andre rabatter
  • Drivstoffrabatt

Ulemper

  • Høy rente
  • Ikke reise- og avbestillingsforsikring

Esso MasterCard gir drivstoffrabatt og rabatt på bilvask hos Esso, og fremstår med det først og fremst som et drivstoffkort. Det har imidlertid også andre rabatter, og de gjør at Esso-kortet kan fungere veldig greit som kredittkort, såvel som et bensinkort.

Den nominelle renten er 22,8% per år, så om du bruker kredittkort som smålån eller har behov for å betale ned innkjøp over flere måneder finnes det billigere kort.

Fordeler med Esso MasterCard

Med dette kortet får du som nevnt rabatt på drivstoff og bilvask når du er på en Esso-stasjon. 35 øre per liter er ikke veldig mye sammenlignet med kort som 365Privat MasterCard som har 30 øre/liter i tillegg til 3,65% rabatt, men med 20% rabatt på bilvask er det ikke så lite rabatt med dette kortet heller.

I tillegg til disse rabattene får du også rabatt på merkevarer til hjem, bil og fritid gjennom E-Shop, en portal for merkevarer som Esso MasterCard-kunder får tilgang til. Du får også 20% rabatt hos Europcar når du betaler med Esso MasterCard, så dette kortet gir deg bilrabatter både borte og hjemme.

Den rentefrie perioden er maks 45 dager. Dette er ganske standard i bransjen, og gir deg litt tid til å få betalt regningen før rentekostnadene begynner å hope seg opp. Nedre aldersgrense er som nevnt 20 år, og du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg. Dette er også ganske standard i bransjen.

Det er ingen årsavgift eller gebyr på varekjøp i Norge eller utlandet, så dette kortet er ganske gunstig å ha og å bruke.

Ulemper med Esso MasterCard

Dette kortet har litt lav kredittramme sammenlignet med andre kort, noe som er en ulempe om du har høyt forbruk og ønsker å samle mest mulig fordeler, eller om du har flere uforutsette utgifter i samme måned.

Det er heller ikke så veldig høye rabatter eller noen form for cashback, noe mange kort har. 365Privat MasterCard gir deg for eksempel både cashback i flere kategorier, inkludert bensinstasjoner, i tillegg til rabatt per liter drivstoff.

Det følger ikke med reise- og avbestillingsforsikring, så om du bruker dette kortet til å bestille familiens ferietur må du kjøpe en egen reiseforsikring. Det er også 4% avgift på kontantuttak både i Norge og utlandet, så dette er kanskje ikke det beste kortet å ha med seg på ferie. Bank Norwegians kredittkort er et eksempel på kort som har gratis kontantuttak i utlandet.

Den nominelle renten er også ganske høy, så her er det viktig å passe på at regningen blir betalt i tide, ellers blir rentekostnaden veldig høy.

Hvem passer Esso MasterCard for

Esso MasterCard er som nevnt et drivstoffkort, hvor du også får rabatter på ting som bilvask. Det er ikke noe cashback-program eller fast bonus på alle varer, og renten er høy, så for å få mest mulig ut av kortet er det viktig å være en disiplinert forbruker. Dette vil si at en betaler regningen i tide så ikke rentekostnaden blir for høy og holder øye med de aktuelle rabattene, slik at hvis man trenger noe får man det til redusert pris.

Kortet er tilgjengelig for unge, men som ung bør en spesielt passe på å ikke pådra seg for mye gjeld. Siden renten er høy bør en tenke nøye gjennom om en klarer å kun bruke så mye som man har råd til. Hvis ikke bør en velge et kort med lavere rente, som Santander Red.

Esso MasterCard

Ingen årsavgift Andre rabatter Drivstoffrabatt

Maks kreditt 75 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 20 år
Krav til inntekt 100 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nomiell rente 22,80%
Søk her
Privacy Policy