Eurocard Platinum

Eurocard Platinum
Eurocard

Ingen øvre grense for kjøp Gode fordeler Reiseforsikring Andre forsikringer

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 40 dager
Aldersgrense 23 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 1650 kr
Nominell rente 19,70 %
Søk her

Eurocard Platinum er et kort fra Eurocard, som er en ledende aktør på markedet for betalingsløsninger. De har holdt det gående siden 1965, og kortene deres kan brukes på over 30 millioner steder i 210 land.

Fordeler

  • Ingen øvre grense for kjøp
  • Gode fordeler
  • Reiseforsikring
  • Andre forsikringer

Ulemper

  • Over 1 500 kr i årsavgift
  • Høye gebyrer på kontantuttak
  • Litt kort rentefri periode

Dette kredittkortet er ikke anbefalt. Vi anbefaler heller:

Sas classic

SAS EuroBonus Premium American Express

SAS EuroBonus Platinum American Express

SAS EuroBonus Classic American Express

SAS EuroBonus Premium American Express

SAS EuroBonus Platinum American Express

3 000 Eurobonus-poeng i velkomstgave.6 000 Eurobonus-poeng i velkomstgave.12 000 Eurobonus-poeng i velkomstgave.
Tjen 10 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker.Tjen 15 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker.Tjen 20 EuroBonus-poeng for hver 100 kr du bruker.

Bestill her

Bestill her

Bestill her

Det er ingen øvre grense for kjøp med Eurocard Platinum, og den nominelle renten for delbetaling er 19,2%. Aldersgrensen for å få kortet er 23 år, men denne er ikke absolutt, avgjørelsen tas på bakgrunn av en helhetsvurdering.

Flere av kortets fordeler er knyttet til reising, og dette gjør at selv om kortet først og fremst er et betalingskort passer det best for en som reiser en del, for å få maks nytte av fordelene.

Fordeler med Eurocard Platinum

Det er som nevnt ikke noen øvre grense for kjøp med dette kortet, hvilket er en stor fordel. Du må imidlertid ha en kredittreserve på maks 15% av årsinntekten din, og alle kjøp over kredittreserven må betales i ett, du kan ikke delbetale dette. Hvis kredittreserven f. eks. er 20 000 kr, og du har brukt 25 000 kr må du betale 5 000 kr pluss minimumsbeløpet av de 20 000 kr du har i reserve.

Kortet har ikke et fast cashback-program, men har diverse rabatter og tilbud. I tillegg kommer faste tjenester som reiseforsikring, tilgang til VIP-lounger over hele verden samt Concierge service som kan hjelpe deg både før og under reisen. Dette er en stor fordel for dem som reiser mye og da vil ha reisen så behagelig som mulig.

I tillegg til reiseforsikring når du betaler reisen med kortet får du med forlenget kjøpsgaranti og prisbeskyttelse, blant annet. Om du har behov for ekstra forsikringer kan du også kjøpe dette gjennom kortet, men du slipper altså å betale for masse ekstraforsikringer du ikke trenger.

Ulemper med Eurocard Platinum

En av de største ulempene med Eurocard Platinum er årsavgiften. Flere kort er uten årsavgift, og en på 1 650 kr per år merkes da godt i en sammenligning. Det er forståelig at et kort med så mange fordeler ikke er ment å ligge i en skuff, men det kan fortsatt oppleves irriterende å måtte betale for å ha et kort som har såpass høy rente som dette har. Renten på 19,2% er ikke den høyeste på markedet, men det merkes fortsatt godt om du har brukt høye beløp.

Den rentefrie perioden er maks 40 dager, hvilket er litt under normalen. Du kan kjøpe ekstra rentefrie dager, noe som kan være praktisk hvis du venter på en stor innbetaling, men fortsatt en ulempe.

Det er som tidligere nevnt ikke noe fast cashback-program, hvilket kan ses på som en ulempe. Det er imidlertid flere faste fordeler som er veldig gode, flere knyttet til reising. Da er det særlig en ulempe at det er såpass høye gebyrer på kontantuttak som det er. Fire prosent av uttaksbeløpet merkes godt etter en familieferie der det brukes mer kontanter enn hjemme, og vinningen ved å få beskyttelse mot svindel kan fort gå opp i spinningen når regningen kommer.

Hvem passer Eurocard Platinum for?

Siden dette kortet har en ganske høy årsavgift er det nesten en forutsetning at man faktisk bruker det, ellers kan det fort bli dyrt. For å få maks ut av fordelene er det også lurt å ha dette kortet om man reiser mye og har behov for tjenester som gjør reisen mer behagelig.

Som nevnt er renten litt høy, og man må betale det som er over kredittreserven på første faktura etter kjøpet. Dette krever at man er disiplinert og ikke bruker mer enn man har råd til. Kortet gir ikke noe fast cashback, og passer dermed ikke for dem som bruker kredittkort aktivt for å spare penger, men kan fungere godt som betalingskort når du trenger ekstra sikkerhet eller forsikringer.

Et godt alternativ til Eurocard Platinum, er SAS Eurobonus Platinum American Express. Med SAS Eurobonus Platinum American Express vil du også tjene opp SAS Eurobonus ekstrapoeng, samtidig som du har mange av fordelene som du får med Eurocard Platinum. Er du medlem av SAS Eurobonus, er dette uten tvil et bedre valg. Om du sparer bonuspoeng i et annet bonusprogram, eller ikke sparer i det hele tatt, er dog Eurocard Platinum et godt valg.

Eurocard Platinum
Eurocard

Ingen øvre grense for kjøp Gode fordeler Reiseforsikring Andre forsikringer

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 40 dager
Aldersgrense 23 år
Krav til inntekt 200 000 kr
Årsgebyr 1650 kr
Nomiell rente 19,70 %
Søk her
Privacy Policy