SAS EuroBonus Platinum American Express

SAS EuroBonus Platinum American Express

Reise- og avbestillingsforsikring 12 000 poeng i velkomstgave Du tjener poeng på all bruk Andre tilbud og rabatter Ubegrenset kredittgrense

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 - 100 år
Krav til inntekt 300 000 kr
Årsgebyr 1700 kr
Nominell rente 18,00%
Søk her

SAS EuroBonus Platinum American Express er flaggskipet i samarbeidet mellom SAS EuroBonus-programmet og American Express, og tilbys i Norge av DNB. Du får dobbelt så mange bonuspoeng som med Classic-kortet, men det koster også en del mer enn selv Premium-kortet.

Fordeler

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • 12 000 poeng i velkomstgave
  • Du tjener poeng på all bruk
  • Andre tilbud og rabatter
  • Ubegrenset kredittgrense

Ulemper

  • Veldig høyt inntektskrav
  • Høy årsavgift
  • Høyt gebyr på kontantuttak

Kredittrammen er også her fastsatt etter avtale, og du kan få kortet fra du er 18 år gammel. Som med de to andre tjener du poeng på alt du kjøper, men disse kan bare brukes hos EuroBonus. Kortet kan altså brukes til dagligdags bruk, mens fordelene passer best på flybilletter. Den nominelle renten på dette kortet er 18%, samme som på Premium-kortet.

Fordeler med SAS EuroBonus Platinum American Express

Som nevnt fastsettes kredittrammen etter avtale, så her er det muligheter for å få høye rammer. Dette er en fordel, siden de fleste kort har en fast grense uansett hvor god betaler du er.

Du får 20 bonus-poeng for hver 100 kr du bruker med kortet, i tillegg til 12000 EuroBonus-poeng i velkomstgave. Dette er mer enn nok til å fly innenriks tur-retur, og gir i tillegg oppsparingen en liten boost om du sparer poeng til en lengre tur. Du får også tilbud og rabatter på hotell, leiebil og opplevelser, samt tilgang til VIP-lounge på flyplasser mot betaling.

Den rentefrie perioden er 45 dager, hvilket er ganske vanlig i bransjen. Renten er dog litt lavere enn en del andre kort, og med 18% nominell rente kan de fleste tåle å betale gjelden over en lengre periode om det skulle være ønskelig. Nedre aldersgrense er 18 år, så også unge kan nyte godt av fordelene med dette kortet.

Du får også med reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50% av utgiftene med kortet, samt andre forsikringer som kjøpsforsikring. Dette kan spare både tid og penger, siden du slipper å kjøpe en egen reiseforsikring, den følger automatisk med når du har betalt reisen.

Ulemper med SAS EuroBonus Platinum American Express

Dette kortet har et inntektskrav på 600 000 kr, så en del vil ikke ha muligheten til å få dette kortet. Man kan da begynne med et av de andre kortene, Classic eller Premium, og så søke om et bedre kort når en har en viss betalingshistorikk å vise til.

En annen ulempe er at årsavgiften er 1700 kr, som krever en hel del bruk for å tjenes inn. Dette kan fort bli dyrt med mindre du bruker kortet aktivt, hvis det bare blir liggende i en skuff kan du tape mye penger. Hvis prisen virker avskrekkende er det verdt å ta en kikk på Classic-kortet, hvor årsavgiften er beskjedne 150 kr i året.

Felles for alle tre kortene er at en må betale 4% avgift på kontantuttak. Dette er høyt, selv om det ikke er avgifter på kjøp av varer og tjenester i Norge. Kortet passer altså best for kjøp som belastes kortet.

Poengene du tjener er bundet til EuroBonus, noe som er mindre fleksibelt enn andre bonusprogram. Om du bruker kortet aktivt og reiser mye er det imidlertid en del å spare, men dette forutsetter aktiv bruk.

Hvem passer SAS EuroBonus Platinum American Express for

Kortet er som nevnt knyttet til EuroBonus fordelsprogrammet, og poengene du tjener kan først og fremst tas ut i form av flybilletter. Altså er det en fordel om du liker å reise. Inntektskravet er ganske høyt, så for akkurat denne varianten trenger du en solid økonomi, og du bør også være en aktiv bruker, ellers blir årsavgiften veldig dyr.

SAS EuroBonus Platinum American Express

Reise- og avbestillingsforsikring 12 000 poeng i velkomstgave Du tjener poeng på all bruk Andre tilbud og rabatter Ubegrenset kredittgrense

Maks kreditt ∞ (ubegrenset) kr
Betalingsutsettelse Opptil 45 dager
Aldersgrense 18 - 100 år
Krav til inntekt 300 000 kr
Årsgebyr 1700 kr
Nomiell rente 18,00%
Søk her
Privacy Policy