Opptjen bonus mens du handler dagligvarer

Kjøp mat på nett med kredittkort

Nylig kom nyheten om at Bank Norwegian nå tilbyr 5% cashpoints på dagligvarer når du handler på Kolonial.no. Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett, og leverer dagligvarene direkte til dørstokken på nesten hele Østlandet.

Ved å bestille på nettet og betale med kredittkortet kan du altså handle i ro og mak og tjene opp poeng samtidig. Med Bank Norwegians kredittkort kan dagligdagse innkjøp fort bli kjærestetur til Paris, fotballtur til London eller shopping i New York.

Om du ikke har Bank Norwegian er det ingen grunn til å fortvile – det er enkelt og gratis å søke om kredittkortet her, og det er mulig å få dagligvare-bonus med andre kredittkort.

Maksimer Trumf-bonusen

Trumf gir cashback på dagligvarerTrumf-kortet er blant Norges mest kjente fordelsprogram, og gir deg 1% bonus på alle kjøp i Norgesgruppens butikker samt bensinstasjonen Shell og andre aktører. Det er svært praktisk at man kan knytte et eller flere kort til Trumf-bonusen, slik at man kan få bonus selv om man har kort som Bank Norwegian eller re:member, som ikke har fordeler i fysiske dagligvarebutikker. For å maksimere Trumf-bonusen bør man imidlertid ha et kredittkort som også gir rabatt på dagligvarer.

Ikano Visa gir deg 1% fast rabatt på dagligvarer både i Norge og utlandet. Dette er svært praktisk siden det gir deg frihet til å velge butikk selv, men hvis du handler i butikker med Trumf-bonus er det mye å spare på å kombinere Trumf og Ikano Visa. Du kan også øke den faste rabatten på Shell-stasjoner, hvilket vil være kjærkomment for mange bilister.

Komplett Bank MasterCard gir deg også fast cashback på varekjøp både på nettet og i fysisk butikk. Du kan dermed både få cashback når du handler på Kolonial.no, i likhet med Bank Norwegian, og når du handler i fysiske butikker. Med Trumf-bonus øker du fordelen hos sistnevnte, og det er heller ikke noen maksgrense på Trumf-bonusen.

Når du så har spart opp Trumf-bonus kan denne veksles inn på ulike måter. Den der du får mest igjen er hvis du veksler den om til EuroBonus-poeng, som kan brukes på reiser med SAS og partnerselskapene i Star Alliance. SAS har riktignok sine egne kredittkort gjennom SAS EuroBonus American Express-kortene, men ved å bruke et annet kredittkort i kombinasjon med Trumf-bonus får du større valgfrihet. Hvis du har et SAS AmEx-kort kan du spare enda mer ved å knytte det opp mot Trumf-bonusen.

Viktig å huske på

Mange kredittkort har beløpsgrenser på hvor mye man kan opptjene i bonus, f. eks. har Ikano Visa maksgrense på 5000 kr/år. Hvis du bruker kortet ditt aktivt kan du fort treffe grensen i løpet av ett år.

For en familie kan løsningen være at begge de voksne har hvert sitt kort, ellers er det mulig å ha flere kredittkort. Det kan være lurt å bruke kortene i ulike kategorier, for å få best mulig bonus. Flexi Visa fra Santander lar deg f. eks. velge 4% cashback på bensin, uansett stasjon, hvilket kan være mer gunstig enn Shell MasterCard som kun gir bonus hos Shell.

Uansett om du har ett kort eller flere bør du alltid betale før renten begynner å løpe. Renten er ofte høy, og det du har spart i form av bonus blir fort spist opp av rentekostnaden. Om du derimot bruker kortene aktivt og betaler i tide kan det være god sparing i løpet av et år.

Privacy Policy