Ut på tur i julen? Pass på reiseforsikringen!

Skal du på juleferie? Husk reiseforsikring - du får gratis med kredittkort

Klementinlukten henger i luften, snart tennes julelysene i gatene og det begynner å bli en del folk som haster mellom butikkene selv på kveldstid. For mange er julen en god mulighet til å se familie og venner man ikke får truffet så ofte, studenter reiser hjem etter et langt semester eller kanskje man skal reise bort for å feire julen i varmere strøk.

Uansett hvor reisen går er det mye forventninger, glede og kanskje litt stress forbundet med den, spesielt når så mange skal fra A til Å samtidig. Da er en reiseforsikring god å ha, både for å gi deg litt ro og for å hjelpe deg hvis uhellet først er ute.

Hvorfor trenger man reiseforsikring?

Hvorfor trenger man egentlig reiseforsikring? Mange har jo tross alt reist mange ganger uten forsikring, og det har gått bra hver gang. Så hvorfor kaste penger ut av vinduet på den måten? Det er nettopp de gangene det ikke går bra at du trenger forsikring, og man vet aldri hvilke ganger det blir.

Enten det er en sykehusinnleggelse i USA, trafikkulykke i Thailand eller rett og slett at man mister flyet i Tromsø er det greit å ha reiseforsikringen. Den kan sørge for at du får tatt inn på hotell når du trenger det, at du kommer deg hjem eller spare deg arbeidet med å krangle med flyselskapet.

Å vite at du har reiseforsikringen i orden kan også bidra til å redusere julestresset for noen. Det spiller ingen rolle om flyet blir forsinket fordi vinterværet kom overraskende i år også, eller om bagasjen plutselig har havnet i Kristiansand mens du er i Kristiansund uten rene klær eller julegaver. Det ordner seg med en kort telefon til forsikringsselskapet, så kan du kjøpe klær så du klarer deg og vente på at flyselskapet skal komme med julegavene med litt mer ro.

Velg et kredittkort med reiseforsikring

En av tingene vi alltid ser på når vi vurderer kredittkort er om det tilbyr reiseforsikring. Dette er en essensiell del for mange, og hvis man kun skal ha ett kredittkort bør man absolutt velge et med reiseforsikring.

Hvis man betaler hele regningen når den kommer har man faktisk fått en gratis reiseforsikring, i stedet for å betale i dyre dommer for å få en utenom. De aller fleste kredittkort nå for tiden har reiseforsikring inkludert, men det kan variere hva som dekkes.

Det er viktig at forsikringen er tilpasset dine behov. Dekning av sykehusutgifter og hjemreise har mindre å si hvis du kun skal reise innad i Norge, der sykehuset er gratis, enn hvis du f. eks. skal til USA der sykehusregningen kan bli veldig dyr.

Reiser du med familien, hvor mange andre enn kortholder dekkes? Og hvor mye får dere utbetalt ved tapt bagasje? Det sier seg jo selv, men det krever mer å skaffe klær til en familie på fem enn en ungkar som gjerne går med samme genser tre dager på rad.

3 kredittkort med reiseforsikring

Uansett hvor reisen går, eller om den går med fly, tog, buss eller snøscooter er det viktig å ha reiseforsikringen på plass. Om du ikke får bruk for den har du ikke tapt noe, mens den er uvurderlig i de tilfellene du trenger den. Om du betaler reisen med et kredittkort som inkluderer reiseforsikring får du den til og med gratis, så hvorfor ikke skaffe seg en?

Her er tre kredittkort som tilbyr gratis reiseforsikring:
Bank-Norwegian-kredittkortremember-kredittkort-mastercardKomplett Bank MasterCard

Privacy Policy