Få cashback på strømmetjenester

Betal strømmetjenester med kredittkort

Teknologi betyr frihet for mange. Man trenger ikke sitte hjemme på et bestemt klokkeslett for å få med seg favoritt-serien på TV, man kan ta den opp. Man trenger ikke sitte hjemme ved telefonen og vente på at kjæresten ringer, de sender deg like gjerne en Snap eller ringer på mobilen.

Man er heller ikke prisgitt at kabel-leverandøren tar inn seriene du ønsker å se, eller betale i dyre dommer for pakker selv om du bare vil ha den ene kanalen, du kan heller abonnere på en strømmetjeneste eller tre og man trenger ikke kjøpe hver eneste låt man liker om man har Spotify, Apple Music eller Tidal.

Det kan riktignok være litt irriterende at man må abonnere på både TV2 Sumo, Netflix, ViaPlay og HBO Nordic for å få hele tilbudet, men mange vil oppleve at en hundrelapp i måneden på hver av dem ikke nødvendigvis er noe dyrere enn kanalpakken man ellers ville hatt. Med et kredittkort som gir cashback eller rabatt blir det hele litt billigere, i tillegg til at du får den ekstra tryggheten som kredittkort gir.

Kredittkort og internett

Å betale med kredittkort på internett gir deg en ekstra beskyttelse mot svindel, ved at det ikke er tilknyttet kontoen din og at det er kredittkortutsteders penger som stjeles. Det er vanligvis ikke noen stor risiko tilknyttet kjente strømmetjenester som Netflix og TV2 Sumo, men hackerangrep har skjedd, og ting som kortinformasjon kan komme på avveie. Hvis du passer på å betale regningen i tide koster det deg ikke noe ekstra å betale strømmetjenesten med kredittkortet og du kan til og med spare penger, helt uten å måtte foreta deg noe.

Cashback på strømmetjenester

Strømmetjenester betales som regel månedlig, ved at beløpet trekkes automatisk fra kortet du har lagt inn på kontoen din. Dette gjør at det er veldig enkelt å tjene opp cashback eller andre former for bonus på kortet. Det er imidlertid visse ting man bør tenke over når man velger hvilket kort man skal bruke, slik at rabatten blir maksimal.

For det første bør man velge et kort som gir fast rabatt. Kortene fra Santander, som Flexi, Red og Gebyrfritt, og Ikano Visa gir gode rabatter gjennom fordelsprogrammene, men ikke faste rabatter på nettkjøp. Med disse risikerer man dermed at rabatten kun fås noen måneder i stedet for alle, eller ikke i det hele tatt, hvis rabatten utløses av å følge bestemte lenker eller lignende. Kort som gir fast rabatt eller cashback er Komplett Bank MasterCard, Shell MasterCard, Bank Norwegian kredittkort og SAS EuroBonus AmEx-kortene.

Når du så skal velge mellom kredittkortene bør du tenke over hvordan du bruker dem. Komplett Bank MasterCard har beløpsgrense, mens Shell og fly-kortene ikke har det. Hvis du bruker kortet aktivt for å oppnå mest mulig fordeler kan du som regel få høyere uttelling ved å ha et kort uten beløpsgrense, eventuelt kombinere flere kort for mest mulig rabatt.

Bruker du derimot bare kredittkortet innimellom når det er et bra tilbud, eller du skal handle i en bestemt butikk, kan Komplett Bank MasterCard være et greit kort å legge inn på strømmekontoene. Med 2% bonus på internettkjøp kan det fort bli penger i løpet av et år, spesielt om du har flere strømmetjenester innen både musikk og film/tv.

Uansett hvilket kredittkort du velger å bruke vil bonusen komme jevnt og trutt etter hvert som abonnementet betales. Det eneste man må huske på er å betale regningen i tide, slik at kredittkortbruken er gratis og ikke plutselig fordobles gjennom rentekostnader.

Privacy Policy