YX VISA

YX VISA
YX kredittkort

Høy kredittramme Drivstoffrabatt Andre utvalgte rabatter Lave gebyrer

Maks kreditt 100 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 50 dager
Aldersgrense 18 år
Krav til inntekt 100 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nominell rente 21,50%
Søk her

YX VISA tilbys av yA Bank, som er en norsk bank som startet i 2006. yA Banks konsesjoner er gitt av norske myndigheter og er underlagt norske tilsynsmyndigheter. Den maksimale kredittrammen på dette kortet er 100 000 kr, og du må være minst 18 år gammel og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg. […]

Fordeler

  • Høy kredittramme
  • Drivstoffrabatt
  • Andre utvalgte rabatter
  • Lave gebyrer

Ulemper

  • Ikke reise- eller avbestillingsforsikring
  • Høy rente
  • Rente fra uttaksdag på kontantuttak

YX VISA tilbys av yA Bank, som er en norsk bank som startet i 2006. yA Banks konsesjoner er gitt av norske myndigheter og er underlagt norske tilsynsmyndigheter.

Den maksimale kredittrammen på dette kortet er 100 000 kr, og du må være minst 18 år gammel og ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg. Den årlige nominelle renten er 21,5%.

Med dette kortet får du rabatter hos betjente YX-stasjoner og Uno-X-stasjoner, i tillegg til andre fordeler. Kortet retter seg altså først og fremst mot bilbruk, og da spesielt mot de som fyller hos YX og Uno-X.

Fordeler med YX VISA

Kredittrammen på dette kortet er 100 000 kr, noe som er ganske bra, og på høyde med en del andre kort. Den gir deg en del fleksibilitet i tilfeller der du har høyt forbruk for å få fordeler, eller har flere høye uforutsette utgifter på rad.

Du får fast rabatt på 35 øre literen på drivstoff når du betaler med dette kortet på YX- og Uno-X-stasjoner i Norge. Denne rabatten er på nivå med den du får hos en del andre kort, f. eks. Statoil MasterCard, men du kan også få høyere rabatter, f. eks. gir Flexi VISA 4% rabatt på en valgfri kategori.

I tillegg til drivstoffrabatten får du ulike rabatter på ting som veihjelp og bilvask, men også hoteller gjennom YX VISA Hotellportal, så om du følger med på tilbudene kan du spare en del.

Den maksimale rentefrie perioden er 50 dager. Dette er litt lengre enn normalen for kredittkort, og gir deg lengre tid enn vanlig på å få betalt regningen. Aldersgrensen på 18 år er også lavere enn normalen for kredittkort og er særlig positivt for unge som ofte må vente noen år for å få kredittkort.

Det er ikke noen årsavgift eller gebyrer på varekjøp eller kontantuttak, så dette kortet er gratis å både eie og å bruke.

Ulemper med YX VISA

Rabattene en får med dette kortet er riktignok gode, men de følger bestemte bedrifter heller en kategorier, noe som gjør at de blir litt lite fleksible sammenlignet med andre kort. Det følger heller ikke med reiseforsikring, så om du bruker dette kortet til å bestille familiens ferietur mens billettene er billige heller enn å vente til feriepengene kommer må du passe på at du har en egen reiseforsikring.

Den nominelle renten er også litt høy, så her må en passe på å ikke ha utestående kreditt for lenge, for det kan fort bli dyrt. Dette krever at du er en disiplinert bruker, og hvis du vet at du innimellom kan komme til å bruke litt mer enn du burde kan et kredittkort med lavere rente være tingen for deg.

Det er også lurt å huske på at det beregnes rente fra uttaksdagen når du tar ut penger i minibanken. Kortbruk ved postens terminaler, overførsel til annen konto og betaling av regninger i nettbanken regnes også som kontantuttak. Dette kortet passer altså best til å kjøpe varer med.

Hvem passer YX VISA for

YX VISA er et kredittkort med flest fordeler knyttet til bilbruk, så å eie eller disponere en bil gjør at du får flest fordeler. Disse fordelene er imidlertid bundet til YX- og Uno-X-stasjoner, så om du må kjøre langt for å fylle på en slik stasjon kan det fort bli til at vinningen går opp i spinningen.

Kortet gir imidlertid andre rabatter, og hvis du følger med og benytter deg av tilbud på ting du uansett hadde tenkt å kjøpe kan du spare en del. Dette krever imidlertid at du følger godt med på tilbudene.

Du bør også være disiplinert med tanke på bruk, siden renten er litt høy. Det kan fort bli dyrt om du har utestående kreditt over et par måneder, og må betale både beløpet, renter og renters renter.

YX VISA
YX kredittkort

Høy kredittramme Drivstoffrabatt Andre utvalgte rabatter Lave gebyrer

Maks kreditt 100 000 kr
Betalingsutsettelse Opptil 50 dager
Aldersgrense 18 år
Krav til inntekt 100 000 kr
Årsgebyr 0 kr
Nomiell rente 21,50%
Søk her
Privacy Policy